In de Lions Lounge bij JetSupport is op 5 april een workshop Lean MRO georganiseerd. 

DSC 8778 fullres small

Onder leiding van Lionslid Michel Vlak werd een model van een onderhoudsbedrijf stap voor stap veranderd van een traditioneel bedrijf naar een Lean organisatie. 

De Lean MRO simulatie is een serious game waarin verschillende auto’s van Lego verschillende mankementen kunnen hebben die in het onderhoudsbedrijf moeten worden hersteld. 

In 5 achtereenvolgende sessies werd op een gestructureerde manier de resultaten in kaart gebracht, een analyse uitgevoerd en gezamenlijk voorstellen gedaan ter verbetering van de organisatie en werkwijze. Uiteindelijk is het gelukt om binnen 20 minuten 32 voertuigen te repareren. Een prestatie die door de deelnemers vooraf voor onmogelijk werd gehouden

Hoewel de cursus middels een spel werd gegeven, bleek de serieuze betekenis eens te meer daar deze methodiek bij bedrijven als KLM, Scania en JetSupport in de praktijk tot opmerkelijke resultaten heeft geleid.

Het was behalve een leerzame dag ook een leuke manier om met elkaar aan het werk te zijn. 

 

Door de samenwerking tussen de deelnemers en het gebruik van Lego voertuigen werd het ook een hele gezellige bijeenkomst, waarbij veel gelachen werd.

Aan het einde van de dag ontving iedere cursist een certificaat als herinnering aan de workshop.

Wil je zelf eens een Lean MRO workshop bijwonen, meld je dan direct aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DSC 8841 fullres small