Op zaterdag 24 juni 2023 reden 48 enthousiaste fietsers een rondje om Schiphol tijdens de “Benefiets”, een fietstocht van 35 kilometer, georganiseerd door de Lions Club Schiphol.
De opbrengst ervan was bestemd voor de stichting Hulphond.

In de hangaar van JetSupport op Schiphol Oost vond de start plaats onder de vleugels van een vliegtuig van de kustwacht.
De deelnemers kregen koffie en taart en een lunchpakket voor onderweg en gingen vervolgens opgewekt op pad met routekaart en ook navigatie per app.

Benefiets 2023 06Op pad in de zomerzon!

De route voerde langs interessante halteplaatsen, waar telkens een ander tweetal Lionsleden met luchtvaartkennis uitleg gaf.
De eerste stop was bij het panoramadek van de grote parkeergarage op Schiphol P3.

Benefiets 2023 09

Iedereen genoot daar van het uitzicht op de vliegtuigen en landings- en startbanen en op de justitiële gebouwen.

De tweede stop was bij de sneeuwploeg van de luchthaven.
Daar konden de fietsers diverse gespecialiseerde sneeuwschuivers bekijken waar weer andere Lionsleden een toelichting op gaven.

Benefiets 2023 23

De laatste stop, aan de oostkant van de luchthaven, was een bezoek aan het Crash Luchtoorlog- en verzetsmuseum ’40-’45, in de koele vesting van Aalsmeerderbrug. Hier kregen de fietsers een drankje in de mess, bekeken velen het museum met een interessante tweedehands boekwinkel, leerden sommige meefietsende kinderen alles over morseseinen en kon iedereen op de foto bij een gerestaureerde Spitfire.

Benefiets 2023 01 2

Hierna was het nog maar een halfuurtje fietsen naar de hangaar op Schiphol Oost. Daar stonden de leden van de Lions Club Schiphol weer klaar om iedere deelnemer te verwelkomen met een drankje en hapjes, ijsjes en verse frites.
Onderweg hadden de deelnemers een quiz kunnen invullen over duurzaam vliegen. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de borrel, terwijl de kinderen ondertussen konden meedoen aan een wedstrijd papieren vliegtuigen werpen, en andere fietsers met belangstelling keken naar bewegende historische beelden van het oude Schiphol.

De president van de Lions Club Schiphol, Ton van Deursen, bedankte om vijf uur alle deelnemers voor hun geweldige fietsprestatie en de leden van de Lions Club Schiphol voor hun inzet om deze dag tot een groot succes te helpen maken. Het resultaat was een mooie opbrengst voor de stichting Hulphond.

Benefiets 2023 61